Tigris Mánia

Kép Letöltés és amik érdekelhetnek benneteket. Egyszerűen és gyorsan az oldalamról! Vidám napot kívánok mindenkinek! Üdvözlettel az oldal szerkesztője: Nika ( Az oldal szerkesztés alatt van, mindig frissítem az oldalt, amint tudom!)


Sok-Sok Recept, ha megéheztetek volna a nagy nézelődésben!ez_az.gif

Bögrés pizza 30 perc alatt

Hozzávalók: 1 bögre liszt 1/3 bögre meleg víz 1 ek étolaj 1 púpozott kk porélesztő 1/2 ek méz 1 kk só 1 kk fokhagymapor Feltét: ki, mit szeret kukorica, gomba bacon sajt stb Elkészítése: A meleg vízből, mézből és az élesztőből kovászt készítünk. Ha a kovász kész, hozzáadjuk a lisztet, olajat, sót és a fokhagymaport. Először villával átdolgozzuk, majd a kezünkkel sima tésztává gyúrjuk. Kb 5 percig hagyjuk kelni (lehet többet is). Három részre osztjuk és kisodorjuk, széthúzzuk kör alakúra. Pici olajjal megkent pizzasütő tepsibe tesszük, majd ízlés szerint szósszal és tetszés szerinti feltéttel gazdagítjuk (mindenki, ahogy szereti) . Forró sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tipp: A bögre 2,5 dl volt. Három pizzám lett ebből a mennyiségből, egy négytagú családnak ebédre vagy vacsorára éppen elégHozzávalók: 1 bögre liszt 1/3 bögre meleg víz 1 ek étolaj 1 púpozott kk porélesztő 1/2 ek méz 1 kk só 1 kk fokhagymapor Feltét: ki, mit szeret kukorica, gomba bacon sajt stb Elkészítése: A meleg vízből, mézből és az élesztőből kovászt készítünk. Ha a kovász kész, hozzáadjuk a lisztet, olajat, sót és a fokhagymaport. Először villával átdolgozzuk, majd a kezünkkel sima tésztává gyúrjuk. Kb 5 percig hagyjuk kelni (lehet többet is). Három részre osztjuk és kisodorjuk, széthúzzuk kör alakúra. Pici olajjal megkent pizzasütő tepsibe tesszük, majd ízlés szerint szósszal és tetszés szerinti feltéttel gazdagítjuk (mindenki, ahogy szereti) . Forró sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tipp: A bögre 2,5 dl volt. Három pizzám lett ebből a mennyiségből, egy négytagú családnak ebédre vagy vacsorára éppen elég.


Csokis gesztenyeszeletcsokis_gesztenyeszelet.jpg

(kb. 40 szelet)

Hozzávalók:
Tésztához:

3 tojás (közepes méretű)
90 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
80 g búzaliszt
1 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
Töltelékhez:
Kevés ribizlilekvár

Krémhez:

250 ml hideg habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló

Ezenkívül:

250 g gesztenye massza
3 evőkanál porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
fél tasak Dr. Oetker Tortabevonó a díszítéshez

Előkészítés:

A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A tojást a cukorral, a vanillincukorral habosra keverjük. A lisztet a kakaóval elkeverjük, a masszához szitáljuk, és jól elkeverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

A megsült tésztát porcukorral meghintett munkalapra borítjuk. A tésztát széltében kettévágjuk. A tészta egyik felét a lekvárral megkenjük, a másik felét ráfektetjük.
A krémhez a tejszínt a porcukorral, a fahéjjal és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a tésztán egyenletesen elsimítjuk.
A gesztenyemasszát a porcukorral és a rum aromával jól elkeverjük, majd egyenletesen a krémre reszeljük. Ízlés szerint megolvasztott tortabevonóval díszítjük.


Zserbó-szelet

 
Hozzávalók
 
35 dkg liszt
1 tojás
5 dkg cukor
20 dkg margarin
1 dl tej
1 dkg élesztő
sütőpor

12 dkg dió
12 dkg porcukor

Elkészítés
 
Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfutatjuk.
 A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt,
 az 5 dkg cukrot, a tojást, a sót, a csipetnyi sütőport
 és jól összedolgozzuk.
 A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
 Mindegyik lapot kinyújtjuk egy 35x25 cm nagyságú sütőlemez méretre,
 de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig,
 mert a kelésnél és sütésnél terjeszkedik.
 Az alsó lapot lekvárral megkenjük és meghintjük a darált dió
 és a porcukor keverékének felével.
 Ráhelyezzük a másik lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és töltjük.
 Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele.
 A tésztát rendes hőmérsékletnél kelesztjük egy óráig.
 Tetejét megszurkáljuk és lassan sütjük, míg a teteje egyenletes
 világospirosra sül. A megsült tésztát, ha kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk. Ha kihűlt, kis kockákra vagy hosszúkás szeletekre vágjuk.



Márványos mascarpone torta
marvanyos_mascarpone_torta.jpg
- sütés nélkül -
(kb. 12 szelet)

Hozzávalók:
Tésztához:

300 g mézes keksz
125 g lágy vaj vagy margarin

Krémhez:

3 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
400 ml hideg habtejszín
500 g mascarpone
500 g zsírszegény túró
200 g porcukor
4 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt fahéj
500 g meggybefőtt, (levével együtt mérjük le)

Díszítéshez:

1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium

Előkészítés:

A kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük.
A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segítségével apróra törjük. A morzsát és a vajat egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) morzsatésztává dolgozzuk. A tésztát a sütőformában egyenletesen elosztjuk, egy evőkanál segítségével megnyomkodjuk. Fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Elkészítés:

A meggybefőttet egy tasak Zselatin fixszel elkeverjük. A krémhez a tejszínt a 2 tasak Zselatin fixszel a tasakon lévő használati utasítás alapján kemény habbá verjük. A mascarponét, a túrót, a cukrot, a mézet és a fahéjat összekeverjük, és hozzáforgatjuk a tejszínhabot.
A tésztán a krém kétharmad részét egyenletesen elsimítjuk, majd a meggyet a krémre rétegezzük, egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a krémbe forgatjuk.
A maradék krémet a tetején elsimítjuk. Kb. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
A díszítéshez a tortabevonót a tasakon lévő használati utasítás alapján megolvasztjuk, majd a mázat sütőpapírral bélelt tálcán elsimítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Csillag alakú kiszúróformák segítségével különböző méretű csillagokat vágunk a mázból, majd ezekkel díszítjük a süteményt.

Almás túrós sütemény
 
Hozzávalók
 
25 dkg liszt
10 dkg cukor
csipet só
 
Elkészítés
 
A töltelékhez: 50 dkg félzsíros tehéntúró, 1 csomag vaníliás pudingpor,
 10 dkg cukor, 3 tojás, 2 dl tejszín, 5 dkg mazsola, 50 dkg savanykás alma.
 A lisztet a cukorral, a sóval, a vajjal és 2-3 evőkanál jéghideg vízzel
 összegyúrjuk. A tésztát 1 órára hideg helyre tesszük.
 Közben a túrót lecsöpögtetjük, áttörjük, azután a pudingporral
 és a cukorral összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk.
 A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön kemény habbá verjük.
 A tojássárgákat és a mazsolát a túrós masszához keverjük,
 majd belekeverjük a tojáshabot és a tejszínhabot.
 Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, negyedekre vágjuk,
 majd hasábokra metéljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
 A tészta kétharmad részét kinyújtjuk,
 és a kivajazott formát kibéleljük vele.
 A maradék tésztából széleket formálunk,
 és a tortaforma oldalát is kibéleljük.
 A tésztalapot villával több helyen megszurkáljuk.
 Az üregbe betöltjük a túrómasszát, egyenletesre simítjuk a tetejét,
 és belenyomkodjuk az almahasábokat. 1 óra 15 percig sütjük.



Almás-banános lepény
 
Hozzávalók
 
1 csomag vaníliás cukor
1 "kistálnyi" liszt
1-2 egész tojás
1 evőkanál kristálycukor
1 reszelt alma
1 banán
kb. 2 dl tej
 
Elkészítés
 
Palacsintasütőben sütjük kis ideig mind a két felét
 (a tésztát merőkanállal mérjük ki).

 



Rumgolyó

rumgolyo.jpg

(kb. 60 darab)

Hozzávalók:
Tésztához:

4 tojás (közepes méretű)
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliáscukor
100 g búzaliszt
20 g kakaó (cukrozatlan)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül:

100 g étcsokoládé
125 ml rum
100 g narancs- vagy baracklekvár

Mázhoz:

2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
Dr. Oetker Decor Gyöngy selyem vagy Dr. Oetker Csoki Drazsé

Előkészítés:

A tepsit (30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A tojást a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, a masszához szitáljuk, sima tésztává keverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A kihűlt tésztát egy keverőedénybe jól összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a rumot a lekvárt és a csokoládét, és konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A masszát 1 órát hűtőszekrénybe téve pihentetjük. Majd a masszából diónyi méretű golyókat formázunk, 1 órára ismét hűtőszekrénybe helyezzük.
A tortabevonókat a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk. A golyókat a csokoládémázba mártjuk, sütőpapírra fektetjük, majd azonnal, még a máz megszilárdulása előtt Decor Gyönggyel vagy Csoki Drazséval díszítjük.

Tipp:

Jól záródó dobozban egy-két hétig is eltartható.

Rumgolyó Nagyítás

Nehézségi fok:
Kis gyakorlat szükségesKis gyakorlat szükséges

Recept nyomtatása

Előző recept Következő recept

Almás-vaníliás szelet
 
Hozzávalók
 
1 kg alma
40 dkg kristálycukor
3 csomag vaníliás pudingpor
40 dkg háztartási keksz
1/2 margarin
20 dkg étcsokoládé
 
Elkészítés
 
A meghámozott és magházától megtisztított almát feldaraboljuk,
 majd a cukorral sűrűre főzzük.
 A vaníliás pudingporokat elkeverjük a 3 dl hideg vízzel,
 hozzáadjuk az almához, és jó sűrűre összefőzzük.
 Az egyik csomag kekszet tepsibe lerakjuk, ráöntjük az almakrémet.
 A még forró krémre rárakjuk a másik csomag kekszet.
 A tetejére a margarinból és a csokoládéból készült mázt kenjük.
 Hűtőbe tesszük, és csak másnap fogyasztjuk.



Amerikai almatorta
 
Hozzávalók
 
15 dkg cukor
15 dkg liszt
2 tojás
10 dkg olvasztott margarin
1 csomag sütőpor
4-5 alma
 
Elkészítés
 
Egy kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába
 belekockázzuk az almát és megszórjuk a fahéjas cukorral.
 A tészta összetevőit összekeverjük, és ráöntjük az almára.
 Előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük



Anyós szelet
 
Hozzávalók
 
1 tojás
1/2 margarin
1 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
1/2 liter liszt
 
Elkészítés
 
Összegyúrjuk, kisodorjuk, felét egy kizsírozott,
 kilisztezett tepsibe tesszük. Töltelék: 8 tojás sárgáját,
 30 dkg cukrot, citrom héját, jól kikeverjük, hozzáadunk 30 dkg diót,
 1 evőkanál lisztet (vagy 2 kanál prézlit).
 Ráemeljük óvatosan a 8 tojás kemény, felvert habját,
 és ezt a tepsiben lévő tésztára rákenjük.
 Végül ráhelyezzük a megmaradt kinyújtott tésztalapot, és megsütjük.
 Lehet csokoládémázzal bevonni, vagy porcukorral megszórni a tetejét



Anyóstorta
 
Hozzávalók
 
1/2 liter tej
1 csomag pudingpor
1 doboz babapiskóta
4-5 evőkanál cukor
kevés mazsola
 
Elkészítés
 
A pudingport az elöírás szerint elkészítjük.
 Egy mélyebb tálba kevés tejet öntünk, elkeverjük a rumaromával.
 Ebbe forgatjuk a piskótákat.
 Egy közepes méretü tálat kirakunk körben ezekkel a piskótákkal úgy,
 hogy az alját is befedjük. Erre szórunk egy kevés mazsolát,
 majd ráterítjük a puding felét, befedjük piskótával.
 A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalóink engedik.
 Kb 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük.
 Ha vállakozó szelleműek vagyunk, ki is boríthatjuk,
 torta-szerűen szeletelhetjük.


Havas erdei szelet
havas_erdei_szelet.jpg
(kb. 20 szelet)

Hozzávalók:
Tésztához:

4 tojás (közepes méretű)
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
160 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
70 g olvasztott vaj

Ezenkívül:

1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
2 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
100 g porcukor
300 ml víz
600 g fagyasztott vegyes erdeigyümölcs

Tojáshabhoz:

3 tojásfehérje (közepes méretű)
180 g cukor

Előkészítés:

A tepsit (18 x 26 cm) kivajazzuk, alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A tojást a cukorral, a Bourbon Vaníliás cukorral, a citromhéjjal és a sóval habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, hozzáadjuk a felolvasztott vajat, majd az egészet sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

A megsült sütemény tetejét a habfixálóval egyenletesen megszórjuk, majd egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A tortazseléket a tasakon lévő használati utasítás szerint, de csak 300 ml vízzel elkészítjük. A gyümölcsöt a forró zseléhez adjuk, majd gyakori kevergetés mellett újra forrásba hozzuk. Végül a főzőlapról levesszük, és addig hagyjuk hűlni, amíg zselésedni kezd. Majd a tésztán elosztjuk, 1-2 órát hűlni hagyjuk. A sütő hőmérsékletét újra beállítjuk.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4-5. fokozat (előmelegítve)

A tojáshabhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük addig, míg a késsel ejtett vágás látható marad. A habot csillagcsövű habzsákba töltjük, és ízlés szerint a süteményre nyomjuk. Majd a süteményt a sütőbe visszatoljuk, és rövid ideig tovább sütjük.
Sütési idő: kb. 5 perc

Tipp:

A fagyasztott gyümölcsöket felhasználás előtt nem szükséges felolvasztani.


Babapiskótás puncs szelet
 
Hozzávalók
 
8 dkg porcukor
2 tojássárgája
2 evőkanál méz
3 evőkanál tej
 
Elkészítés
 
Piskóta elkészítése: a fenti anyagokat gőz felett felfőzzük,
 s ha már forró, beleteszünk 2 mokkáskanál szódabikarbónát,
 majd sűrűre főzzük. A tűzről levéve, hozzákeverünk 25 dkg lisztet.
 Ha kihűlt a tészta, akkor sodorjuk, majd 2 lapot sütünk belőle.
 A krémhez: 3 csomag puncs ízű pudingpor, 7 dl tej, 25 dkg margarin,
 25 dkg porcukor, 1 db rum aroma. Krém elkészítése:
 (1. krém) 3 csomag puncs pudingport felfőzünk 7 dl tejben.
 (2. krém) 25 dkg margarint, 25 dkg porcukorral kikeverünk,
 és ha a puding kihűlt, a két krémet összekeverjük.
 Egy rumaromát öntünk bele. Az egyik lapot megkenjük a krémmel,
 rárakjuk a babapiskótát. A piskótára rákenjük a többi krémet,
 és a lapot rátesszük. A tetejére csokoládé mázt öntünk.



Bácskai krémes
 
Hozzávalók
 
27 dkg liszt
5 dkg zsír
5 dkg porcukor
 
Elkészítés
 
Az anyagokat annyi tejjel, amennyit felvesz összegyúrjuk
 és tepsi hátán két lapot sütünk belőle.
 Krém: 3 csomag vaníliapudingot 8 dl tejjel péppé főzünk,
 25 dkg margarintt 25 dkg porcukorral habosra keverünk
 és a kihűlt péphez adjuk. Ezt a krémet a két lap közé töltjük.
 A tejére 2 tojásfehérjéből és 14 dkg porcukorból gőz fölött habot verünk.
 A tésztára kenjük és végül kakaóval meghintjük.



Nagyi lekváros párnája
nagyi_lekvaros_parnaja.jpg

(kb. 50 darab)

Hozzávalók:

Gyúrt tészta:

300 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g lágyvaj vagy margarin
2 evőkanál rum
2 tojás (közepes méretű)

Ezenkívül:

100 g szilvalekvár
Porcukor

Elkészítés:

A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a maradék hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összedolgozzuk. A tésztát fóliába csavarjuk, és kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A tésztát egy enyhén belisztezett munkalapon 3 mm vékonyra nyújtjuk és hullámos tésztavágóval kb. 4,5 x 3,5 cm-es téglalapokra vágjuk. A téglalapok felét egy kivajazott és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Mindegyik darabra mogyorónyi nagyságú szilvalekvárt szedünk, majd ráfektetünk egy téglalapot, és a széleit kicsit összenyomkodjuk.
A tepsit a sütő közepébe toljuk, és a süteményeket megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

Sütés után a párnákat azonnal megszórjuk porcukorral, majd a sütőpapíron hagyva egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Balaton szelet
 
Hozzávalók
 
1 tojás
20 dkg cukor
5 dkg margarin
2 evőkanál tej
 
Elkészítés
 
Ezeket gőz fölött jól átmelegíted, összekevered,
 majd hozzákeversz 45 dkg lisztet, 1 csomag sütőport.
 Az így elkészült tésztából négy egyforma cipót készítesz,
 kinyújtod kb. 2 mm vastag lappá,
 s egy zsírozott lisztezett tepsiben kisütöd egyenként a lapokat.
 A krémhez: 2 dl tej, 1 evőkanál gríz, 15 dkg vaj, 2 evőkanál kakaó,
 20 dkg porcukor.
 A két deci tejben megfőzöd az evőkanálnyi grízt,
 majd hozzákevered a vajat és a kakaót.
 Kell még savanykás lekvár (a legjobb a piros ribizli).
 Összeállítás: Az elkészült és kihűlt lapokból egyet megkensz a krémmel,
 rárakod a következő lapot, azt megkened lekvárral, újabb lap, krém,
 még egy lap, s annak a tetejét megszórod porcukorral.
 Ezt az egészet pihentetni kell egy napig, amíg a tésztája megpuhul.
 Egy 33 cm széles és kb. 45-50 cm-es tepsiben (kb. 1 cm magas a széle,
 ennek a hátlapján sül a tészta)
 a fenti adag másfélszeresét kell elkészíteni.



Banános kakaótorta
 
Hozzávalók
 
2,5 dkg vaj
3 tojás
15 dkg cukor
1,5 dl tej
18 dkg liszt
1,5 kávéskanál sütőpor
3 dkg kakaópor
3 banán
 
Elkészítés
 
A vajat a tojásokkal habosra keverjük a cukorral együtt.
 A tejet hozzáadjuk.
 A lisztet a sütőporral és a kakaóval együtt a masszába forgatjuk.
 A meghámozott banánokat villával összetörjük és ezt is belekeverjük.
 Kerek tortaformában sütjük közepesnél alacsonyabb lánggal
 (175° C) 45 percig, tűpróbáig. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.



Barackos lepény
 
Hozzávalók
 
1 csomag vajastészta
5 dkg dió
50 dkg konzerv sárgabarack
5 dkg porcukor
1 teáskanál fahéj
5 dkg mandulapehely
5 dkg mazsola
 
Elkészítés
 
A tésztát felengedjük. A diót megdaráljuk.
 Kikenünk egy 26 cm-es, 4 cm magas tortaformát vajjal, beszórjuk liszttel.
 A sárgabarackot lecsepegtetjük, negyedekbe vágjuk.
 Megszórjuk a porcukor és a fehéj felével.
 A mandulapelyhet egy kicsit megpirítjuk.
 A tésztát enyhén lisztezett gyúródeszkán 2 cm vastagra kinyújtjuk,
 kivágunk belőle egy 30 cm átmérőjű kört, lefektetjük a sütőforma aljára.
 Megszúrkáljuk néhány helyen villával, beszórjuk mazsolával és diódarával.
 A széléről indulva gyűrű alakban elhelyezzük a sárgabarackgerezdeket
 (héjával lefelé), a maradék cukorral és fahéjjal egyenletesen beszórjuk.
 A sütőben 35-40 percig sütjük. Közben felmelegítjük a barackdzsemet,
 melegen ráöntjük a kész baracklepényre. Manduladarával díszíthetjük.



Barackos túrólepény
 
Hozzávalók
 
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
1 csomag sütőpor
 
Elkészítés
 
A töltelékhez: 1 kg túró, 25 dkg porcukor, 3 tojás, 5 dkg darált keksz,
 1 citrom reszelt héja, 1 tojásfehérje, 1 kg őszibarack.
 A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,
 majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és a mélyhűtőben jól megdermesztjük.
 A túrót áttörjük, a porcukrot, a tojások sárgáját
 meg a darált kekszet hozzáadjuk, reszelt citromhéjjal fűszerezzük,
 végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán beleforgatjuk.
 Az őszibarackot szeletekre vágjuk.
 Egy kivajazott tepsibe belereszeljük a tészta felét a reszelő durva fokán.
 Erre a túrótöltelék fele kerül, rá a barack,
 majd a maradék túrókrémmel az egészet beborítjuk.
 A tészta másik felét a tetejére reszeljük, és előmelegített sütőbe toljuk.
 Nagy lánggal (200° C) 5 percig, majd a közepesnél kisebb lánggal (170° C)
 további kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük. Amikor kihűlt, kockákra vágjuk
 és vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.



Barackos-csokoládés szelet
 
Hozzávalók
 
7,5 dkg vaj
7,5 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 tojás
15 dkg liszt
1 citromhéj
fél citrom leve
5 dkg étkezési keményítő
2 teáskanál sütőpor
3-4 evőkanál tej
3 evőkanál sárgabaracklekvár
50 dkg felezett sárgabarack
15 dkg liszt
2,5 dkg kakaópor
10 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg vaj
 
Elkészítés
 
A vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást,
 a citromhéjat és a citromlevet, a lisztet, a keményítőt és a sütőport
 elvegyítjük, ezután a tejjel együtt a habos masszához keverjük.
 A formát kivajazzuk és belesimítjuk a tésztát.
 A sárgabaracklekvárt 1 evőkanál forró vízzel simára keverjük,
 és a tésztára kenjük. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk, leszárítjuk,
 és elfelezve, kimagozva elosztjuk a tésztán.
 A sütőt 200 fokra felforrósítjuk.
 A maradék hozzávalókat a porcukor kivételével morzsává dolgozzuk
 és rászórjuk a gyümölcsre.
 A süteményt 50 percig sütjük, majd a sütőben 10 percig pihentetjük.
 A kihűlt tésztát porcukorral meghintve tálaljuk.



Boccaccio szelet
 
Hozzávalók
 
5 tojás
10 kanál porcukor
4 kanál víz
15 dkg dió
5 kanál liszt
 
Elkészítés
 
Tészta: 5 tojás sárgáját kikeverünk 10 kanál porcukorral;
 4 kanál vizet, 15 dkg diót, 5 kanál grízes lisztet,
 fél csomag sütőport és végül az 5 tojás keményre vert habját adjuk hozzá.
 Zsírozott tepsiben sütjük.
 Krém: 25 dkg vajat kikeverünk 2 egész tojással,
 tovább keverjük egy vaníliás cukorral és 25 dkg porcukorral.
 Adunk hozzá egyadag forró kávét, és így keverjük addig,
 amíg sima és kenhető lesz. Ezt rákenjük a kihült tésztára,
 tetejét vágott dióval megszórjuk.



Boglyas Kata
 
Hozzávalók
 
50 dkg liszt
20 dkg margarin
15 dkg cukor
5 egész tojás
1/2 sütőpor
tejföl
zsír
 
Elkészítés
 
Töltelék: 20 dkg dió, 5 evőkanál baracklekvár v. málnalekvár,
 10 dkg cukor, 1 evőkanál rum v. rumeszencia.
 A liszt közepére ütjük a tojássárgáját, margarinnal, sütőporral, cukorral,
 tejföllel kemény tésztát gyúrunk, amelyet kétfelé osztunk.
 Az egyik felét kinyújtjuk, kizsírozott tepsibe tesszük,
 rárakjuk a tölteléket: a tojások fehérjét kemény habbá verjük,
 a cukorral, a darált dióval, lekvárral és rummal jól elkeverjük.
 Ráöntjük a tepsiben levő tészta tetejére,
 és a tészta másik felét egyenletesen, nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.
 Közepes tűzön sütjük, ha kihűlt, kockákra vágjuk,
 és megszórjuk porcukorral



Bögrés mákos
 
Hozzávalók
 
10 dkg vaj
2 tojás
2 dl mák
2 dl tej
2 dl liszt
2 dl cukor
1 csomag sütőpor
8 dkg mazsola
2 db alma
 
Elkészítés
 
A mákot, a cukrot, a lisztet, a sütőport elkeverjük,
 majd belemorzsoljuk a vajat.
 Tejjel felengedjük, Hozzáadjuk a mazsolát,
 és az előzőleg lereszelt, citrommal meglocsolt almákat, a tojást.
 Jól összedolgozzuk, és kivajazott,
 lisztezett tortaformában sütjük előmelegített sütőben kb. 40 percig.
 Miután kihűlt, cikkekre vágjuk.



Bögretészta
 
Hozzávalók
 
1 tojás
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 bögre dió
1 bögre liszt
1 sütőpor
 
Elkészítés
 
A tojást a cukorral meg a sütőporral habosra keverjük,
 beletesszük az apróra vágott diót, reszelt citromhéjat,
 a tejet meg a lisztet.
 Kizsírozott, kilisztezett, közepes nagyságú tepsiben sütjük.
 Porcukorral meghintve vagy lekvárral megtöltve,
 esetleg tortalapként tálaljuk.



Budapest tekercs
 
Hozzávalók
 
5 tojásfehérje
25 dkg cukor
10 dkg dió
10 dkg liszt
 
Elkészítés
 
A töltelékhez: 4 dl tejszín, 1 kisebb mandarinkonzerv.
 A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé.
 Verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre,
 a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá.
 Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral
 és forgassuk a tojáshabba. Sütőpapíron süssük 180° C-on 15-20 percig.
Közben készítsük el a tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá,
 és keverjük bele a lecsöpögtetett gyümölcsöt.
 Még langyosan kenjük meg a piskótát a töltelékkel,
 és tekerjük fel jó szorosan.
 A tekercs tetejét olvasztott csokoládéval díszítsük.
 Fogyasztás előtt néhány órára tegyük hűtőbe.



Búvár túrós
 
Hozzávalók
 
20 dkg cukor
1 tojás
1,5 dl étolaj
2 csomag vaníliáscukor
35 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
5 dl kefír
 
Elkészítés
 
A tetetjére: 50 dkg túró, 2 tojás, 1 csomag vaníliáscukor,
 12 dkg vaj.
 A tésztához valókat összekeverjük
 és egy alaposan kizsírozott és lisztezett tepsibe öntjük.
 A túrót a tojásokkal , vaníliával és az olvasztott vajjal kikeverjük
 és a tésztára kis halmokat rakunk belőle.
 A túró sütés közben belemerül a tésztába ,
 innen kapta a süti a nevét.



Capuccino szelet
 
Hozzávalók
 
6 tojás
30 dkg porcukor
6 evőkanál víz
19 dkg liszt
 
Elkészítés
 
6 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral, 6 evőkanál melegvízzel,
 18,7 dkg liszttel, másfél evőkanál kakaóval,
 fél csomag sütőporral összekeverjük.
 Hozzáadjuk a 6 tojás keményre felvert habját.
 Krém: Fél liter tejet 2 csomag tejszínes pudinggal felfőzünk, kihűtjük.
 25 dkg porcukrot 25 dkg margarinnal és 2 csomag vaniliás cukorral
 habosra keverünk, majd a kihűlt krémet hozzáadjuk.
 A massza feléhez 2 evőkanál kakaót teszünk.
 A barna tésztára kenjük a sárga krémet, majd a barna krémet,
 végül csokimázt öntünk rá.
 Máz: 2 evőkanál cukrot 2 evőkanál kakaóval, pici tejjel felfőzünk,
 1/3 margarint adunk hozzá.



Charlotte
 
Hozzávalók
 
5 db tojás
5 evőkanál kristálycukor
5 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
 
Elkészítés
 
A krémhez: fél liter tejszín; 1 üveg vegyes gyümölcsbefőtt;
 1 zacskó zselatin; 2 evőkanál konyak; 16 dkg porcukor.
 Könnyű piskótalapot sütünk a hozzávalókból.
 Amint kivettük a sütőből még forrón konyharuhába tekerjük
 és így hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt megkenjük baracklekvárral.
 Lekváros piskótatekercset kaptunk.
 Vágjuk 1-1,5 cm-es szeletekre és béleljünk ki vele egy félgömb alakú tálat. Ha ezzel megvagyunk lássunk neki előírás szerint elkészíteni a zselatint. Hagyjuk hűlni, közben keményre felverjük a tejszínhabot. Hozzáadjuk a porcukrot, a konyakot és a darabokra vágott gyümölcsbefőttet. Ha zselatin eléggé kihűlt hozzáöntjük a tejszínkrémhez. Folyamatos keverés közben figyeljünk arra, hogy ne keményedjen meg teljesen a krém. Ha kész, egyszerűen öntsük bele a piskótatekercsekkel bélelt tálba. A tetejét a maradék piskótával fedjük le. Ajánlatos egy éjszakát a hűtőben pihentetni. Másnap a kész Charlotte-ot egyszerűen kifordítjuk a formából. Díszítést nem igényel, mégis nagyon dekoratív sütemény. Kissé hosszadalmas az elkészítése, de megéri, mert nagy sikereket érhetünk el vele.



Citromhabos sütemény
 
Hozzávalók
 
4 tojásfehérje
8 dkg liszt
12 dkg cukor
10 dkg aszaltgyümölcs
3 dkg vaj
 
Elkészítés
 
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,
 belekeverjük az előzőleg összevegyített hozzávalókat a vaj kivételével,
 majd hozzáadjuk a felolvasztott és kihűlt vajat is.
 Az így kapott masszát előre kivajazott őzgerinc-formába tesszük,
 és kb, 150 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
 A formából kiborítjuk, csokoládé-bevonattal díszítjük.



Császárrétes
 
Hozzávalók
 
2 csomag réteslap
20 dkg vaj
30 dkg porcukor
3 dl tejföl
10 dkg búzadara
8 tojás
4 dkg zsemlemorzsa
6 dkg mandula
 
Elkészítés
 
A vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverjük,
 hozzáadjuk a tejfölt, a búzadarát, és végül a habbá vert tojásfehérjét.
 Az előkészített réteslapot vastagon meghintjük zsemlemorzsával,
 megtöltjük, feltekerjük és megsütjük. Sütés közben tejjel meglocsoljuk.
 Még forrón porcukorral és darált mandulával meghintjük.
 Meleg csokoládémártást kínálunk hozzá.



Cseh fánk
 
Hozzávalók
 
40 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojás
fél l tej
10 dkg porcukor
olaj
 
Elkészítés
 
A lisztet egy 3 literes edénybe öntjük, közepébe mélyedést készítünk,
 ebbe öntünk 2 dl langyos tejet,
 hozzámorzsoljuk az élesztőt 2 dkg cukorral és kissé megkelesztjük.
 Most a kovászhoz keverjük a tojássárgáját a sót,
 a többi tejet és az egészet fakanállal kb.
 10-15 percig jól felverjük vagy géppel bedagasztjuk.
 Egész gyenge, lágy tésztát kapunk.
 Melegített fedővel lefedjük és 3/4 órán át kelesztjük.
 Ezután hozzákeverjük a 2 tojás keményre vert habját,
 s azzal még néhány percig újrakelesztjük.
 A tükörtojássütőben olajat forrósítunk,
 olajos kanállal a tésztából beleszaggatunk,
 és nem túl gyorsan - hogy a közepe is átsüljön - mindkét oldalát megsütjük. Cukorral meghintve, lekvárral, melegen tálaljuk. Négy személyre fele mennyiség is elegendő.



Csokoládés rétes
 
Hozzávalók
 
2 csomag réteslap
10 dkg csokoládé
5 dkg liszt
5 dkg vaj
5 dkg mandula
10 dkg cukor
3 tojás
 
Elkészítés
 
A lisztet 1 dl hideg tejjel kikeverjük.
 A többi tejet a reszelt csokoládéval felforraljuk, s ha forr,
 belekeverjük a lisztes tejet és tűzre téve felforraljuk.
 Krémmé főzzük, majd kihűtjük.
 Közben a vajat a tojások sárgájával habosra keverjük,
 hozzáadjuk a megőrölt mandulát,
 végül keményre felvert tojáshabbal lazítjuk,
 és óvatosan belekeverjük a csokoládékrémet.
 Ezzel a keverékkel töltjük az előkészített rétestésztát,
 majd az ismert módon feltekerjük és megsütjük.



Csokoládés túrórúd
 
Hozzávalók
 
1/2 kg túró
15 dkg vaj
8 dkg porcukor
5 dkg mazsola
1 csomag vaníliás cukor
 
Elkészítés
 
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat,
 az áztatott mazsolát és a vaníliáscukrot.
 Jól eldolgozzuk, hűtőben megdermesztjük.
 Vékony hengereket formázunk a masszából,
 majd olvasztott tortabevonóba mártjuk.
 A csokoládés rudakat fogyasztás előtt jól hűtsük le!



Csörögefánk (forgácsfánk)
 
Hozzávalók
 
35 dkg liszt
5 tojássárgája
1 kiskanál cukor
tejföl

 
Elkészítés
 
A lisztet a tojássárgájával, a cukorral, csipet sóval
 és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy levestészta keménységű legyen.
 22 pici gombócokat formázzunk belőle, mindegyikből vékony lapot nyújtunk,
 és derelyemetszővel párhuzamosan bevagdosva,
 a végeket a vágásokon keresztülhúzzuk.
 Bő, forró olajban, hirtelen tűznél aranysárgára sütjük.
 Porcukorral meghintve, forró barackízzel tálaljuk.



Dió- vagy mogyoró lepény
 
Hozzávalók
 
8 dkg margarin
2 tojás
25 dkg cukor
10 dkg dió
10 dkg liszt
1 csomag sütőpor
 
Elkészítés
 
A tojást a vajjal előbb habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét,
 a cukrot és a darált diót vagy mogyorót.
 (A mogyorót előtte rövid időre sütőbe tesszük,
 hogy gyengén megpiruljon, ruha között a héját ledörzsöljük és megdaráljuk,
 úgy adjuk a tésztamasszához.)
 10 percig keverjük, beleszitáljuk a lisztet a sütőporral,
 és a maradék tejjel hígítjuk.
 Jól kidolgozzuk és egyenletes középmeleg sütőben 25-30 percig sütjük.
 Ha a tészta kihűlt, hosszában kettévágjuk és lekvárral megkenjük.
 Tetejét vaníliás cukorral meghintjük és tetszés szerint szeleteljük.
 Tortaalapnak is felhasználható.



Farsangi fánk
 
Hozzávalók
 
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
4 tojás
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
 
Elkészítés
 
Az élesztőt cukorral édesített tejben megfuttatjuk.
 Ha már szépen feljött, összedolgozzuk a langyos liszttel,
 a tojások sárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral,
 és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk.
 Langyos helyen duplájára kelesztjük,
 majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk,
 és fánkszaggatóval kiszúrjuk. Letakarva még 10 percig kelesztjük,
 majd nagyon bő, forró olajba tesszük a fánkokat,
 aljukkal felfelé, és ujjunkkal óvatosan benyomjuk a közepüket.
 Egyik oldalukat fedő alatt, kis lángon sütjük, a másikat fedő nélkül,
 nagy lángon, így szép "szalagos" lesz a fánk.
 Itatóspapírra szedve csöpögtetjük le az olajat, és a fánkot
 vaníliás porcukorral meghintve, barackízzel tálaljuk.



Fatörzs
 
Hozzávalók
 
10 tojássárgája
10 evőkanál porcukor
3 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál dió
4 kávéskanál liszt
 
Elkészítés
 
A krémhez: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 20 dkg dió, 0,5 dl rum, 1/4 liter tej,
 kevés liszt. A 10 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral,
 azután hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a diót, a sütőporral elkevert lisztet,
 majd a tojásfehérjékből keményre vert habot.
 A masszát elfelezve két lapot sütünk belőle.
 A kihűlt lapokat krémmel töltjük meg, egymás tetejére téve,
 tetejét is megkenjük, összesodorjuk, kívül is szépen bekenjük,
 és tetszés szerint díszítjük. A krém elkészítése:
 A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót és a rumot.
 A tejet kevés liszttel péppé főzzük (jó sűrűre),
 ha kihűlt mindkettőt összekeverjük.



Felhőszelet
 
Hozzávalók
 
3 tojás
28 dkg cukor
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1, 5 dl tej
1 citrom
 
Elkészítés
 
3 tojássárgáját 28 dkg cukorral, fél csomag sütőporral habosra keverve
 belerakunk 1 csomag vaníliás cukrot, 1,5 dl tejet, 1 citrom reszelt héját,
 felváltva 28 dkg réteslisztet, 3 tojásfehérjéből vert kemény habot.
 A tészta feléből evőkanállal ritkásan kupacokat rakunk a zsíros tepsibe,
 másik felébe 1 púpos evőkanál kakaóport keverünk.
 A barna tésztát úgy öntjük a tepsibe, hogy az üres közöket kitöltse,
 fehér massza mellé mindig barna kerüljön. Úgy sütjük, mint a piskótát.
 Melegen deszkára borítva kihűtjük.
Pogácsaszaggatóval félholdakra vágjuk, tálra rakjuk.



Havas háztető
 
Hozzávalók
 
7 tojás
34 dkg cukor
1 evőkanál citromlé
késhegynyi sütőpor
1 dl tej
1/2 dl rum
5 dkg kókuszreszelék
25 dkg margarin
15 dkg dió
20 dkg keksz
 
Elkészítés
 
7 tojásból piskótát sütünk.
 Zsírpapírral bélelt tepsiben, közepes túznél sütjük.
 Krém: 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral, 1 vaníliás cukorral,
 fél dl rummal habosra keverünk.
 Kb. 1/3 rész krémmel megkenjük a kihűlt piskótát.
 A maradék krémet összevegyítjük 15 dkg darált dióval
 és 20 dkg darált keksszel.
 A kekszet előzőleg langyos tejben be kell áztatni.
 Az így kapott masszát kanállal egyenletesen szétrakjuk a tésztán,
 késsel elsimítjuk s a tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.



Huszárcsók
 
Hozzávalók
 
25 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
5 dkg mandula
fél citromhéj
 
Elkészítés
 
Erősen omlós tészta, nagyon gyorsan kel vele dolgozni.
 Az anyagokat a mandula kivételével gyorsan összedolgozzuk.
 Rúd alakra kisodorjuk, diónyi darabokat vágunk belőle,
 ezekből golyókat formálunk, tojásfehérjével megkenjük,
 vékonyra vágott cukros mandulába forgatjuk.
 Minden golyócska közepébe benyomjuk az ujjunkat, középmeleg sütőben sütjük. A kismélyedésbe kisülés után dzsemet vagy lekvárt teszünk.



Ízes bukta
 
Hozzávalók
 
fél kg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej
6 dkg margarin
5 dkg porcukor

 
Elkészítés
 
1 dl langyos tejjel. Fél dkg cukorral, az élesztővel és 3 kanál liszttel
 kovászt készítünk. A tojássárgájákat a cukorral elkavarjuk,
 hozzáöntjük a tejet, amiben a sót feloldottuk.
 A liszt közepébe mélyedést készítünk,
 és abba öntjük a hozzávalókat a kovásszal együtt.
 Fakanállal jól kidolgozzuk, hogy hólyagos legyen,
 és hozzáöntjük az olvasztott vajat, amivel szintén jól eldolgozzuk.
 Langyos helyen egy óráig kelesztjük.
 Lisztezet deszkára kiborítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk,
 8-10 cm-es négyszögekre vágjuk, közepébe gyümölcsízt teszünk
 és összecsavarjuk.
 Ezeket kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük,
 tetejét margarinnal megkenjük, fél óráig kelesztjük
 és közepesen forró sütőben sütjük.
 Sütés után deszkára kiborítjuk, de csak tálaláskor szedjük szét a buktákat



Kakaós csiga (darázsfészek)
 
Hozzávalók
 
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
2 evőkanál olaj

1 evőkanál cukor
tej
5 dkg vaj
5 dkg margarin
3 evőkanál porcukor
 
Elkészítés
 
Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel,
 a tojássárgájákkal, sóval, és annyi langyos tejjel dagasztjuk be,
 hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk.
 Amikor már egyenletes, "szálas" a tészta, bedolgozzuk az olajat is.
 Kilisztezett edényben.
 Liszttel meghintve duplájára kelesztjük,
 majd lisztes deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk.
 Megöntözzük a megolvasztott vaj és margarin keverékének felével,
 meghintjük a kakaós porcukorral, és összesodorjuk, akár a beiglit.
 Éles késsel másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk,
 és az így nyert csig&aac

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 9
Heti: 56
Havi: 340
Össz.: 359 480

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
Tigris Mánia - © 2008 - 2024 - nika.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »